GEOCOMPOZIT BENTONITIC (GCL)

material geocompozit format din două geotextile și un mijloc de bentonită

Bentonita absoarbe apa din solul înconjurător, iar expandarea acesteia este impiedicată de presiunea stratului creat de cele două geotextile, ceea ce creează un material impermeabil.

Utilizarea geomembranei bentonitice față de alți etanșanți minerali traditionali oferă performanțe de etansare foarte bune, este mai rentabilă și mai ecologică.

Utilizarea geocompozitului bentonitic înlocuiește nevoia de etanșanți minerali tradiționali, oferă performanțe de etanșare mai bune, este mai rentabil și este mai ecologic. Acestea sunt motivele pentru care trebuie să alegeți soluția geocompozit bentonitic.

AVANTAJELE GEOMEMBRANEI:

– Greutatea redusă minimizează costurile de transport și este ecologică, neprovocând daune mediului.
– Este rapid și ușor de instalat, nu necesită personal de înaltă calificare și nici utilizarea echipamentelor de etanșare grele.
– Are proprietăți de etanșare ridicate cu permeabilitate predeterminată.
– Datorită proprietăților de umflare a bentonitei, este capabilă să se autorepare în cazul unor mici perforări în straturile geotextile.
– Disponibila în lățimi de până la 5,10 m.
– Calitatea certificată a produsului nostru îmbunătățește siguranța la locul de construcție.

Datorită proprietăților sale, bentonita poate fi utilizată în multe domenii ale industriei.

Bentonita joacă un rol important în hidroizolare, datorită abilității sale de a absorbi apa și a caracteristicilor sale scăzute de permeabilitate la apă, iar în combinație cu geotextilele formează o barieră auto-etanșă.