GEOTEXTILE ȚESUTE

Geotextilele țesute sunt produse geosintetice folosite în construcții și sunt realizate din benzi de polipropilenă folosind războaiele de țesut. Caracteristica principală a acestor produse este valoarea ridicată a rezistenței la tracțiune, la o rată de alungire redusă.

Rezistența la tracțiune a geotextilelor țesute variază între 10 – 80 kN /m, culoarea standard a materialului este negru.

Datorită materiilor prime de înaltă calitate utilizate în producție, geotextilele țesute reprezintă o soluție fiabilă pentru o gamă largă de aplicații: drumuri și proiecte feroviare, linii de tramvai, piste de aeroport, locuri de parcare etc. în care acestea îndeplinesc și funcțiile de separare și filtrare.

Geotextilele țesute sunt rezistente la acțiunile microorganismelor, ciupercilor și mucegaiurilor. Rezistența la o gamă largă de substanțe chimice este de asemenea un mare avavntaj. Produsele sunt stabilizate UV.

Geotextilele țesute sunt produse prietenoase cu mediul, nu conțin metale grele sau orice alte substanțe nocive. Acestea sunt caracterizate prin proprietăți mecanice și hidraulice excelente și o durată de viață lungă.

Geotextila asigură cele trei funcții:

Întărire

Separare

Filtrare